Strona główna -> Forum krasnali -> Artykuły -> Jak znaleźć krasnoludka?

Sortuj posty w kolejności:
« [1] » 
Dodaj temat

Holmina

Jak znaleźć krasnoludka? - Wysłano: 2009-11-06 23:20:40

Pewnej zimy..dawno temu

Jechalam szosa przez las.Dosc wolno,slizgawica byla okropna,zawieja z zawierucha tancowaly zwawo,a ja przedzieralam sie przez te puchowo -lodowa pierzyne ,zeby jak najszybciej byc w domu.W blasku swiatel, drzewa na poboczach sprawialy wrazenie bajkowych postaci w bialych futrach.Nagle przed samochodem zablyslo swiatelko.Swiatelko ?na szosie!pomyslalm ,ze chyba musze zatrzymac sie i odpoczac,skoro miga mi przed oczami.Zatrzymalam sie.Patrze....a tu najnormalniej w swiecie krasnoludek,w czerwonym kubraczku z latarenka w reku, maszeruje przed moim samochodem.Spojrzal,usmiechnal sie ,pokiwal reka!Zamurowalo mnie na dobre!Krasnal, przeszedl na druga strone szosy i zniknal w lesie.Po chwili przed samochodem przebieglo kilka saren....

Wrocilam do domu,akurat zdazylam na kolacje wiilijna,opowiadalam o krasnalu,sarnach i czarodziejskim lesie...ale nikt mi nie uwierzyl....

Krasnalator

;-) - Wysłano: 2009-11-07 13:32:15

Oj Holmina, Holmina:-) Nikt Ci nie mówił, że nie prowadzi się (nawet w zimie) po likierku?;-) Krasnale i sarenki... Hi, hi:-)

A co do tego zwyczaju trololi to faktycznie słyszałem... Chrapek mi mówił, ale myślałem, że fantazjuje. Dzięki Bogu, że my nie musimy się tak wkupować w łaski kobiet. Do dzisiaj pewnie byłbym starym kawalerem;-)

Holmina

Jak znaleźć krasnoludka? - Wysłano: 2009-11-07 14:46:30

HAHAHA! na szczescie to byl ,tylko jeden krasnoludek!nie kilku...za to sarenek,stadko.Likieru nie bylo, no moze ,tylko odrobina herbaty z rumem...

Odnosnie zwyczaju Trolololi...mi on sie bardzo podoba!wielka szkoda,ze nie przeniknal do obyczajow Duzych ludzi!

Wielka szkoda,ze nie moge zamiescic tu zdjecia-widzialbys jakie sympatyczne sa Trololole a wiesz dlaczego szukaja zon wsrod polskich krasnalek?

Dlatego,ze na Polnocy rodzi sie wiecej chlopakow w Polsce za to jest nadmiar dziewczyn bez pary. No i wiadomo od wszech czasow,ze polskie panny sa najpiekniejsze na swiecie!Dlatego Wielka Rada Wszelkich Skrzatow dzialajaca od wiekow w Upsali podjela decyzje ,o konicznosci integracji!Efekt-mieszane malzenstwa...Z tego co wiem,polskim krasnalkom bardzo pomysl przypadl do ... gustu!Pozdrawiam serdecznie Krasnalatora i zycze mu milych sobotnio-niedzielnych chwil..

Krasnalator

:-) - Wysłano: 2009-11-07 15:50:00

A dziękuję, dziękuję:-) Nawzajem:-)

Poznałem kiedyś krasnala, który przyjechał do Polski na warsztaty malarskie z Rovaniemi. To tam, gdzie urzęduje Św. Mikołaj. Jakiś taki zimny mi się wydał. Robił podchody do Marzenki. I gdyby nie ja to Gołębnik pewnie spuściłby mu łomot (strasznie wyrywny jest). Nie ma to jak chłopaki z Polski. Są jak jabłka z dobrego sadu. Krępe, rumiane, a charakter południowy. Niemal hiszpański;-)

Pozdrawiam, miłego weekendu:-)

werta

Jak znaleźć krasnoludka? - Wysłano: 2010-04-18 14:21:38

jak go znależ

MaLeNkA

RE: Jak znaleźć krasnoludka? - Wysłano: 2010-04-29 18:05:26

A ja chciałam się spytać ile krasnali jest we Wrocławiu? Wybieram się na weekend majowy do Wrocławia i chciałabym zrobić aparatowe polowanie na krasnale i z każdym zamienić parę słów i nie chciałabym żadnego pominąć

« [1] »